Модерно оборудване ще има социалният патронаж в Борован

Модерно оборудване ще има социалният патронаж в Борован

Проектното предложение на Община Борован „Оборудване и обзавеждане на материалната база на Домашен социален патронаж в община Борован“ получи одобрение от Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Общата стойност на проекта е в размер на 44 937,20 лв., от които 40 443,48 лв. са безвъзмездно финансиране, осигурено от Фонд „Социална закрила“, а собствения финансов принос на Община Борован е в размер на 4 493,72 лв.

В рамките на проекта ще се подобри материалната база на Домашен социален патронаж в община Борован със съвременни високотехнологични електроуреди и кухненско оборудване, които ще подобрят работната среда и ще мотивират персонала. Освен това ще се намалят разходите за консумирана електрическа енергия, чрез използване на енергоспестяващи електроуреди. Също така, ще се намали времето необходимо за приготвяне на храната, което ще даде възможност за навременно разнасяне до отделните населени места. И не на последно място, ще се осигури помощ и подкрепа на възрастните хора, лицата със специфични потребности и на социално слабите лица и семейства.

Проектът предвижда закупуване на професионална автоматична зеленчукорезачка за зеленчуци и плодове - 1 брой; професионална картофобелачка - 1 брой; професионален вертикален хладилен шкаф - 2 броя; професионална електрическа фурна на три нива, изцяло от неръждаема стомана - 2 броя; островна работна маса - 1 брой; професионална електрическа печка с шест  обединени котлона - тип плоча - 1 брой; неръждаема тенджера с капак с обем 98 литра  - 3 броя; професионална тава за готвене - 5 броя; тави за готвене GN 1/1 по гастронорм - 6 броя; решетъчна лъжица за отцеждане на сварени или пържени храни - 5 броя; професионален термоизолиран контейнер за пренос на храна  - 12 броя и крайстенна работна маса със заден борд и долен плот – 2 броя.

Предвижда се проектните дейности да приключат до края на 2024 г.

 

*Снимката е илюстративна




2024-05-13 14:35:38