Поздрав от директора на СУ „Христо Ботев“ - Оряхово по случай 110-годишния юбилей на училището

Поздрав от директора на СУ „Христо Ботев“ - Оряхово по случай 110-годишния юбилей на училището

Скъпи ученици, бивши възпитаници на родното училище!  

Скъпи настоящи и бивши колеги!

Дълголетието на един човешки живот или на една институция в голяма степен се определя не само от годините зад гърба им, но и от ефективността на делата, извършвани от тях през годините.

Казват, че училището е като дървото – познава се по плодовете. А плодовете на нашето училище са много. През неговите класни стаи са преминали хиляди ученици. Възпитаниците на Средно училище „Христо Ботев” се реализират в различни области на живота. Сред тях има висококвалифицирани кадри, добри специалисти, достойни граждани и най-вече… добри хора. Те са нашата визитна картичка, нашият отличителен знак. С годините името на училището се е превърнало в гаранция за добро образование.

Обръщам се към Вас с особено вълнение и почит, за да честитя 110-годишния юбилей на нашето училище! Достигнахме почетна възраст, от висотата на която можем да погледнем не само нашето минало, но и бъдещето ни.

110 години училището дава най-ценното на своите ученици: знанието. Това го прави богато. Богато с успехите, постигнати от учениците; богато с традициите, които има; богато с личностите, които е подготвило и възпитало.

Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, на всички служители на училището, на всички общественици, допринесли за просперитета на институцията, за техните усилия, старание и всеотдайност!

Пожелавам на колегите си да вярват в това, което правят в името на своите ученици; на родителите – да бъдат верен наш партньор, а на всички ни – заедно да гледаме в една посока – посоката към  успеха!

На нашите възпитаници пожелавам да израстват като личности в родното училище и достойно да заемат мястото си в обществото!

Нека годишнина като тази да ни вдъхнови да се стремим към високите стандарти на образование и да работим за развитието на нашето училище и общност. Нека се гордеем със създаденото и да гледаме с оптимизъм към бъдещето. Вярвам, че с общи усилия ще успеем! Заедно можем!

Честит 110-годишен юбилей на нашето училище!

 

С уважение,

Силвия Михайлова,

директор на СУ „Христо Ботев“ - Оряхово




2024-05-31 10:00:44