Ана Николова нареди изложба в Мездра

Ана Николова нареди изложба в Мездра

Талантливата художничка Ана Николова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис. Откриването й уважиха представители на Общинската администрация, близки и приятели на авторката, която е завършила „Графичен дизайн и визуални комуникации“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а в момента работи в столична компания за изработка на 3D визуализации.

Експозицията включва 10 живописни творби, изпълнени с маслени и акварелни бои, туш и тънкописци, предимно женски портрети и анималистични картини.

„Авторката се е представила добре, работейки с различни материали и техники. И резултатът е прекрасна, интелигентна живопис, съчетаваща достатъчен реализъм с изящна фантазия и пунктуално изписани детайли с едва загатнати в обобщени форми и участъци, каза по време на вернисажа Светла Дамяновска, куратор на изложбата.

Колоритът е сложен и богат, но премерен и хармоничен. Ана използва добре топлата, студената и смесената гама, внушавайки емоции и играейки си със силате и влиянието на цветовете.“

„Това са едни от малкото неща през живота ми, които съм направила лично за себе си, а не за някой друг, сподели Ана Николова, която е наследила дарбата да рисува от дядо си по бащина линия Димитър Малджански (1936-2011 г.) от село Камено поле. Много са ми близки. Ще се радвам и на Вас да ви харесат!“

От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави младата художничка с поредната й изложба и й пожела творческо вдъхновение и все така активно да участва в културния живот на града и общината.

Самостоятелната изложба живопис може да разгледате всеки делничен ден до края на юни в Община Мездра.

 


2
3


2024-06-04 13:41:45