Пищен събор с много гост-изпълнители започва в Крушовица

За пищен събор с много гост-изпълнители се подготвя Крушовица

Амбициозен кмет е начело на Крушовица след последните местни избори.

25-годишният Ивалин Тодоров е най-младият управник в Северозапада. Родом е от мизийското село, работил и следвал в Пловдив, в момента завършва образованието си в специалност Аграрен инженер.

Работи с ентусиазъм с идеята да развива Крушовица, да се реализират нови неща в името на хората и в селото да се заселват млади семейства.

Държи на това да е чисто, окосено, да се засаждат цветя, за да има населеното място приветлив вид за своите жители и гости.

Благодарение на доброволци е почистен гробищният парк, както и 2 улици. Един пътен участък е засипан с фракция, предстои работа по още един. Ще се асфалтират “Люлин” и “Петър Цветков”.

Преди дни е открита реставрирана чешма в Крушовица. Средствата за новия и облик са осигурени от народния представител Мартин Харизанов и със съдействието на фирма “Хемус М”АД. С нови столове е пенсионерският клуб, подарени от евродепутата Андрей Новаков.

До няколко месеца ще стартира мащабен проект, който ще преобрази пазара. Средствата за него са осигурени. Предвижда се поставянето на нови маси за търговците, изграждането на навеси, обособяване на закрити магазини, хубава чешма и тоалетна. Ще се обособи и паркинг.

Саниран ще бъде здравният дом, в който хората получават медицинска помощ от лични лекари и зъболекар.

Цялостен ремонт се прави на Ритуалната зала, намираща се в кметството. Миналата седмица кметът лично е венчал първата за годината двойка. Това са Ивайло и Наталия Василеви.

Направена е първа копка на бъдещото изграждане на казан в Крушовица. Новата придобивка ще отговаря на всички законови изисквания, ще осигури и 2-3 работни места на местни жители.

Предстои да бъде осветена паметна плоча в двора на храм “Св. Троица”. Тя е по повод годишнина, свързана с поп Минко, който е първият свещеник в селото, учител, както и деец в революционните комитети на Христо Ботев и Васил Левски. Инициативата е на негови наследници.

В плановете на младия кмет е да се направи в центъра на населеното място футболно игрище, голям парк с алеи за разходки и площадка за всякакъв вид спорт.

Различен, пищен и незабравим ще е тазгодишният събор на Крушовица. Честването започва днес с концерт на местни самодейци-от читалището, пенсионерския клуб, училището, детската градина и др.

В петък на сцената се качва народният изпълнител Антонио Симеонов.

Най-впечатляваща ще е програмата в събота, когато пристигат 3 от най-популярните изпълнители. За жителите и гостите ще пеят Снежина, Радо Шишарката и Димана. Много атракциони за деца и бирарии ще допълват настроението на празнуващите.

“Искам Крушовица да е едно от най-хубавите населени места в страната. Да привличаме младите, да се изкупят и ремонтират старите къщи, да имаме богат културен живот и да чувам детския смях. Надявам се да се построят нови блокове в АЕЦ “Козлодуй”, за да има работа за хората, както и да имаме редовно правителство, за да се случват планираните от нас дейности.

Имаме улици за ремонт, но един ден ще разрешим и този проблем. В селото живеят над 1300 човека, искам с тях да живеем в разбирателство и да си помагаме както досега и да работим заедно, за да развиваме родното ни място. Благодаря на Община Мизия и кмета Валя Берчева за подкрепата, която ни дават. Дни преди празничния събор пожелавам на всички мои съграждани здраве и добро настроение”, сподели за медията ни управникът Ивалин Тодоров.

 

 


2
3
4
5
7
8
9


2024-06-13 09:50:48