Ето кои са училищата с най-високи резултати от НВО във Врачанско

Ето кои са училищата с най-високи резултати от НВО във Врачанско

Училищата с високи резултати по двата предмета от НВО за IV-ти клас от област Враца са 8, съобщи днес началникът на РУО Лорета Колева. Това са НУ „Иванчо Младенов“-Враца, СУ „Христо Ботев“-Враца, НУ „Иван Вазов“-Враца, НУ „Св. Софроний Врачански“-Враца, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Оряхово, ОУ „Христо Ботев“-Мездра, СУ „Васил Кънчов“-Враца и НУ „Христо Ботев“-Бяла Слатина.

Анализът на резултатите от националните външни оценявания на четвъртокласниците по български език и литература, и по математика показват, че учениците повишават резултатите си. Област Враца в момента е на четвърто място по ръст на образователните резултати на четвъртокласниците по математика.

Малките матури бяха проведени в 49 училища в областта, като по БЕЛ са се явили 1164 ученика, а по математика – 1160 ученика. Училищата с резултат над националното ниво са 13 по БЕЛ и 9 по математика, а тези повишили резултатите си от миналата година са 31 по БЕЛ и 37 по математика. Училищата понижили резултатите си по БЕЛ са 18, а тези с по-ниски резултати от миналата година по математика са 12, като с тях ще бъде работено допълнително и в насока към повишаване на знанията на децата.

Интересно е, че от всички явили се на малките матури има само 4 ученика с максималните 100 точки по БЕЛ и 19 ученика с пълен отличен по математика. Двама ученика са с по 0 точки на НВО-то по БЕЛ, като толкова са с минималния брой точки и на оценяването по математика. Учениците с под 30 точки на изпита по БЕЛ са 95, а по математика са 86, което означава, че те нямат необходимите минимални знания за 3.

 




2024-06-13 15:16:32