Търсят „Най-красивата градинка“ в Козлодуй

Търсят „Най-красивата градинка“ в Козлодуй

Община Козлодуй обяви конкурс „Най-красивата градинка”, който е насочен към жителите на града и населените места на територията на общината, които ги е грижа за случващото се между тях. Целта на инициативата е подобряване на чистотата в населените места и града,   подобряване на естетичния вид на междублокови и околни пространства, прилежащи площи, градинки, алеи, паркове, площадки, разположени на терени общинска собственост на територията на общината. Цели се ангажиране на населението в благоустрояването, поддържането на чиста среда и опазването на зелените площи и създаване на условия за игра и забавление на децата.

Допустими за кандидатстване са всички предложения, които целят облагородяване, почистване, озеленяване и благоустрояване на общински, междублокови или прилежащи площи в гр. Козлодуй или на територията на населените места в общината. Недопустими са    всякакъв вид дейности по облагородяване и озеленяване върху терени частна собственост, реализирани след крайния срок за кандидатстване и такива извън територията на община Козлодуй.

Всички облагородени площи, които са били обновени по правилата на конкурса преди и по време на обявяването му, ще бъдат оценявани спрямо определени критерии.

Заявки за участие в конкурса се подават чрез имейл и изпращане на снимки от 17 юни до 30 септември.

Заявка за участие в конкурса се подава чрез изпращане на имейл до [email protected], включващ трите имена на кандидата, телефонен номер за връзка, адрес и снимки, изобразяващи мястото, обект на конкурса. 

Оценяването ще се извърши от 1 до 11 октомври, като победителите ще бъдат наградени на специална церемония на Деня на българската община и местното самоуправление, която ще се проведе на 12.10.2024 година.  

Наградите на победителите ще връчи лично кмета на община Козлодуй – инж. Маринела Николова.

Победителят ще получи 5000 лева, вторият - 3000 лева, а третата награда е 1000 лева.

 




2024-06-14 11:28:06