С почетни плакети удостоиха врачански ученици

С почетни плакети удостоиха врачански ученици

Дипломите за придобито средно образование на 117-ия випуск на врачанското СУ „Христо Ботев“ бяха връчени днес на официална церемония. Успешно дипломиралите се зрелостници са 48, като грамоти за отличен успех от курса на обучение в гимназиален етап се връчиха на 33 дванадесетокласници. Тази година с почетния знак-плакет за отличен успех (6.00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,91) от държавните зрелостни изпити и за изяви на международни форуми, публикации в местния и в националния печат се удостоява Преслава Николаева Николова, ученичка от 12.б клас. Отново с почетен знак-плакет за отличен успех (6.00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,61) от държавните зрелостни изпити и за изяви на международни форуми, публикации в местния и в националния печат се удостоява Теодора Александрова Василева, ученичка от 12.б клас.

С почетен знак-значка се удостояват четирима ученици от випуска. Това са Йоан Валериев Тодоров, ученик от 12.б клас - за отличен успех (6,00) от курса на обучение в гимназиалните етапи, класиране и участие в Националната олимпиада по астрономия. Георги Георгиев Иванов, ученик от 12.б клас - за отличен успех (5,88) от курса на обучение в гимназиалните етапи, отличен успех (5,55) от държавните зрелостни изпити и за класиране на II-ро място на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Диана Христова Христова, ученичка от 12.а клас - за отличен успех (6,00) от курса на обучение в гимназиалните етапи и отличен успех (5,85) от държавните зрелостни изпити. Паула Пламенова Георгиева, ученичка от 12.а клас - за отличен успех (5,98) от курса на обучение в гимназиалните етапи и отличен успех (5,54) от държавните зрелостни изпити.

По инициатива на проф. д-р Иван Гаврилов, който учреди ежегодна еднократна стипендия на името на Величка Каменова за випускници с изключителни успехи, множество изяви и доказан патриотизъм, тази година сума от по 500 лв. получиха Преслава Николаева Николова и Теодора Александрова Василева.


1
2
3


2024-06-19 17:32:20