Дадоха старт на жътвената кампания в област Видин

Дадоха старт на жътвената кампания в област Видин

Старт на жътвената кампания бе даден в землището на видинското село Рупци. Официални гости бяха видинският градоначалник д-р Цветан Ценков, секретарят на Общината Емилиян Енчев, председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски, земеделският производител Николай Надейнов – своеобразен домакин на събитието, зърнопроизводители от региона, представители на фирми и институции и т.н.

„Началото на жътвата е завършекът на дългогодишния труд на всички земеделски производители - процес, който продължава повече от девет месеца, и днес слагаме началото на прибиране на реколтата. Може да се убедите с какви техники и технологии разполагат земеделските производители, с които да осигурят добра реколта и да се осигури изхранването на населението“ – с тези думи се обърна към присъстващите председателят на ВСЗ Жечко Андрейнски. Той изказа благодарности на Община Видин за оказваната подкрепа и връчи на кмета д-р Ценков специален плакет на Съюза.

Приветствие поднесе и д-р Цветан Ценков.

През настоящата година в област Видин се очаква да се приберат над 300 000 декара пшеница, над 30 000 декара с рапица и близо 7 000 декара с ечемик.


1
2


2024-06-20 15:13:42