Брегово чества 50-годишнина с богата програма

Брегово чества 50-годишнина с богата програма

С богата няколкодневна програма Община Брегово чества своят 50-т годишен юбилей.

Празникът започна с химна на града, в изпълнение на родения в Брегово певец Ивайло Гюров и група „Росна китка“ към читалище "Развитие 1897". По повод юбилея имаше тържествена сесия. Тя се проведе на празнично украсения площад пред общината.

Кметът Илиян Бърсанов поздрави присъстващите и заяви, "че всичко, което правим и в делника и в празника, е заради Вас- хората на Брегово, защото с тях най-много се гордеем. През тези 50 години сме опазили колорита на нашите традиции и обичаи и заслужено се гордеем с успехите си, постигнати с усилията на всички вас, които с упоритата си работа градят бъдещето и перспективата на нашата община. Вярвам, че всички заедно ще успеем, ако работим в една посока, с дух и сърце и ще направим Брегово такъв град, какъвто го искаме за децата си".

С плакети бяха наградени 46 заслужили бреговчани, сред които учени, лекари, общественици, бивши народни представители и кметове, културни дейци.

Поздравления отправиха областният управител на Видин Ани Арутюнян и председателят на ОбС Дорина Йорданова. Сред гостите бяха и кметовете на общините Кула- д-р Владимир Владимиров, на Ново село- Венислав Ангелов и на Чупрене Мария Тодорова, а общината получи много поздравителни адреси. Специален благослов поднесе обичания актьор и телевизионен водещ Драгомир Драганов

За настроението на всички отрано се погрижи Бреговската духова музика. В празничния 15 август служителите на общината бяха облечени с тениски с логото на 50-ти юбилей. се откриха две изложби с фотоси от историята на града и с археологическите находки от Балей, за която е обособена зала в читалището. Програмата продължава с откриването на фолклорния събор „Хоро се вие край Тимок“. Бреговски курбан за всички празнуващи ще приготви Ути Бъчваров. Берковската духова музика и Камелия ще вдигнат настроението на гостите във вечерните часове, а кулминацията на първия тържествен ден ще е Дрон шоу.

Програмата за 50-годишнината продължава до неделя. Славка Калчева, Веселин Маринов, оркестър „Бонония“, волт шоу и забавления за деца ще радват жителите и гостите идните дни.

 Очаквайте подробности!

 




2024-08-15 17:25:23