Брусарци празнува! Вкусотии, музика и танци има на площада

Брусарци празнува! Вкусотии, музика и танци има на площада

С мажоретно шествие стартира празникът на община Брусарци. В него се включиха девойки от младежкия дом в Монтана, както и момичета от Брусарци с ръководител Веселин Веселинов.

В центъра на града бе издигнато знамето на България. Силен камбанен звън огласи красивия площад, а водосвет за здраве на жителите и просперитет на общината и всички начинания отслужиха отец Славейко и дякон Виден. Концерт на площада изнесоха певци и танцьори. Извиха се кръшни хора, на които се хванаха десетки жители.

Част от празничната програма бе откриването на Алея на занаятите. На  специално обособени шатри читалищата от общината бяха наредили различни кулинарни изкушения. Кметът Наташа Михайлова поздрави всички майсторки. Те я изненадаха с красиво декорирана домашна питка.

С печива и сувенири се включи и екипът на ЦОП-Брусарци. Вкусотиите опитаха всички гости на празника, а изобилието беше огромно. Кексове, баници, кюфтета, пролетни рулца, десерти опитваше всеки посетил шатрите.

В Алеята на занаятите със свои картини се включи 15-годишната Патрисия Петрова от Смирненски. Погледите привлече и дърворезбата на Кирил Димитров от Дондуково. Интересно декорирани яйца поднесоха от читалището във Василовци. Творчестото си-ръчно плетени кукли представи кмеицата на Дондуково Славинка Крумова. Всички участници получиха грамоти, сувенири и празнични знамена от кмета на общината.

Празничната програма продължава от 19.30 довечера с народно веселие. На сцената ще се качат самодейци от региона и танцьори от Лом. Концерт ще изнесат Ана-Мария и Злати Петров. След тях ще свири Духова музика “Монтмюзик”. В съботната вечер също ще има богата програма. Гост-изпълнител ще е фолк певицата Валентина. Тържествена заря ще освети небето след концерта.


2
3
5
6
8
10
11
12
15
16
17
20
21
22
23
25


2024-08-16 15:43:04