В Брусарци осигуриха вода за нуждаещите се, заради безводие

В Брусарци осигуриха вода за нуждаещите се, заради безводие

В Община Брусарци се проведе работна среща, на която бяха обсъдени належащи проблеми с водоснабдяването в града и село Крива Бара. Участие взеха представители на местната администрация, ВиК Монтана и други ключови фигури.

Основни теми на дискусията бяха намаленият дебит на водоизточниците, необходимостта от спешни ремонти на водопроводната мрежа и проблемите с незаконните водопроводни отклонения. Обсъдено беше и състоянието на помпената станция в село Крива бара.

Участниците се съгласиха в срок от  1 месец да бъдат предприети мерки, като отстраняване на аварии, профилактика на съоръженията, почистване на кладенците и възстановяване на пътната настилка след ремонтните дейности.

Срещата беше закрита от кмета Наташа Михайлова, която изрази надежда за бързи резултати и успешно справяне с проблемите.

Ден след провеждане на срещата възникна нова авария в Крива бара. Кметът на селото Владимир Владов и кметът на община Брусарци Наташа Михайлова обединиха усилия и осигуриха питейна вода за жителите, докато аварията бъде отстранена. Тези съвместни действия подчертават ангажираността на местната власт към бързото разрешаване на възникналите проблеми.




2024-08-24 08:44:00