Винарово събра самодейци за 12-ти път

Винарово събра самодейци за 12-ти път

Фолклорен събор „Бащино огнище с корени вековни“ се проведе за 12-ти път в село Винарово, организиран от местното читалище "Зора 1927".

Участие в него взеха самодейци от Ново село и съседните общини. Всички участници представиха с любов богатството на българското фолклорно наследство и показаха, че са истински пазители на безценните съкровища – песните, танците и обичаите. В уникалният събор се преплитат нишките на миналото и бъдещето, като дава сила и гордост за съхраняване на красотата на българския фолклор. Официални гости на събитието бяха народния представител Любен Иванов и кмета на община Ново село Венислав Ангелов, който е родом от Винарово.

„Радвам се, че имах щастието и тази година да усетя атмосферата на уникалното събитие, в което сякаш се преплитат нишките на миналото и бъдещето, като дава сила и гордост да съхраняваме и предаваме красотата на българския фолклор. Поздравих всички участници. Приветствах и усилията на организаторите на този прекрасен събор. Благодарение на техния труд и усилия, „Бащино огнище с корени вековни“ се превърна в място, където традициите оживяват и се съхраняват за бъдещето. Нека си пожелаем топлината на това огнище да продължава да грее в сърцата ни и да обединява всички нас около ценностите, които правят нашия народ уникален!“, заяви в приветствието си Любен Иванов.


1
2
3


2024-08-26 10:10:55