С фотоволтаици пести от ток Община Бойница

С фотоволтаици пести от ток Община Бойница

За събор се подготвят в Община Бойница. Празникът по традиция се чества на 28 август, но за да се съберат повече хора ще е в събота. От местното читалище “Надежда” са ангажирали оркестър, а събитието преминава с много веселие и танци на хубавия площад в центъра на населеното място.

От общината, с цел пестене на енергия са се заели с реализацията на проекти за поставяне на фотоволтаици на обществените сгради. С такива вече е сградата на администрацията, както и тази на социалния патронаж. Прави се ремонт на училището и след като бъе завършен покривът и там ще има соларни панели. В Бойница има 5 центъра от семеен тип, в които се настаняват лица с психични разтройства. В тях има около 70 човека от района, но и от по-далечни населени места, сподели за медията ни кметът Анета Генчева. По думите им за услугата има постоянно чакащи, а капацитетът е винаги запълнен на 100 %. Планира се и центровете да преминат на ток от слънчева енергия.

“Разходите за електроенергия в общината бяха огромни. Това е и причината да залагаме на фотоволтаици, защото това е инвестиция, която се отплаща с годините. Започваме ремонт на стрелбището в Бойница. Много се изписа по темата, проектът дълго залежаваше, но истината е, че има структури, които имат нужда от подобно нещо и ще го направим”, подчерта Генчева.

Населението в общината намалява, но хората в Бойница са сполотени, а управникът пожелава на всички дълъг живот, спокойствие и заедно, обединени да правят хубави неща за населеното място.

 

 

 




2024-08-31 08:16:32