В Белоградчик откриха новата учебна година

В Белоградчик откриха новата учебна година

 

Тържествено бе поставено началото на новата учебна година в трите училища на територията на община Белоградчик. В НУ „Васил Левски”, СУ „Христо Ботев” и ОУ „Васил Априлов” в с. Рабиша през учебната 2024/2025 г. ще се обучават около 500 ученици. Първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на началното училище тази година са 25.

По традиция тържествата навсякъде започнаха с издигане на националния флаг. Гости бяха Боян Минков – кмет на Община Белоградчик, Ангел Георгиев – председател на Общински съвет, Златан Златанов – представител на Община Белоградчик, Галя Лозанова – директор на дирекция „Закрила на детето”, Илияна Веселинова – директор на дирекция „Социално подпомагане”, Владко Вълчев - старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия към РУО – Видин, Илиян Илиев – директор на ДГС – Белоградчик и Наталия Милкова – председател на Обществения съвет към НУ „Васил Левски”.

В НУ „Васил Левски” трепетът на най-малките бе най-осезаем. Училищният двор бе препълнен с нетърпеливи и усмихнати деца, държащи в ръце пъстроцветни букети и очакващи с трепет началото на едно ново приключение. Събитието бе тържествено открито с водосвет от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия. Първият учебен ден за НУ „Васил Левски” бе още по-специален, защото бе осветен и открит нов физкултурен салон – финансиран от Асен Христов – мажоритарен собственик на „Еврохолд” и собственик на „Електрохолд” и със съдействието на Боян Минков – кмет на общината.

„Салонът е много скъпа инвестиция, която ще остане в годините занапред. Пожелавам да се ползва със здраве от децата, те да имат амбиция и цели да спортуват, а ние като ръководство на града ще се погрижим да има повече деца в този двор!”, заяви Минков.

Той подари на първокласниците и децата от подготвителните групи книжки с български народни приказки. 

Илианка Панайотова – директор на училището се обърна към всички деца и им пожела да са спокойни, здрави, послушни и да станат добри ученици. 

Началото на учебната година в СУ „Христо Ботев” бе поставено с водосвет отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил. В своята реч той благослови новата учебна година и припомни, че през изминалата 2023/2024 учебна година успешно е проведен курс по вероучение със сегашния осми клас и призова всички, ако желаят да се запишат и тази година.

Изпълняващият длъжността директор на училището Здравка Бойкова поздрави всички присъстващи.  

Боян Минков призова учениците да помагат на учителите, които искат да им дадат добро образование и да ги уважават, защото най-важната цел на всички е да ги възпитат като добри хора в живота. Той пожела успех на учениците и най-вече на тези, които ще полагат зрелостни изпити в края на учебната година.

Празничният ден бе отбелязан и в Детска градина „Иглика” – Белоградчик, където тържествено се откри новата учебна година. Малчуганите поставиха началото на първия учебен ден с много радост, усмивки и смях като представиха пред родители и учители разнообразни песнички и стихове.

 


2
3
3
5


2024-09-16 14:24:20