С театър, клубове по интереси и модерни кабинети привличат ученици във Владимирово

С театър, клубове по интереси и модерни кабинети привличат ученици във Владимирово

Ден на отворените врати се проведе в Професионална гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев“ с. Владимирово обл. Монтана.

Събитието имаше за цел запознаване отблизо с живота в гимназията. Организира се от директора Цанка Карчева и нейният екип от учители, за бъдещите гимназисти от община Бойчиновци и всички желаещи да се потопят в живота на училището. Осмокласници, греещи в прекрасни униформи на Гимназията посрещаха своите гости с изненади и още прекрачвайки прага на училището, всеки седмокласник получи значка с логото на ПГТ, в символ на участие в мероприятието. Началото на посещението започва с разходка из иновативните пространства, класни стаи и СТЕАМ кабинетът на училището.

Интересен флашмоб „Избери своя клуб“ провокира седмокласниците да изтеглят своя „билет“ за участие в клубовете за занимания по интереси. Домакините от клубовете „Родолюбие”, „Млад журналист”, „Млад еколог”, „Природоизследователи”, „Млад механизатор”, „Красота и стил”, „Млад автомонтьор”, „Спорт (баскетбол и хандбал)” и „Рибарство” нетърпеливо очакваха своите гости, за да ги вземат със себе си в увлекателни задачи за „нещоправене“. Част от най-атрактивните занимания, чийто билети се разграбиха първи, бяха клубовете „Млад автомонтьор“ и „Млад механизатор“. В тях децата работиха по задания за разглобяване на части на автомобил във виртуална реалност z-space. За момичетата интересен бе клубът „Красота и стил“ – където гостите имаха възможност да упражнят своите умения в хобита като маникюрство и фризьорство. При посещението на учебния комплекс, пансион и работилници, освен среща отблизо с техниката и машините на автопарка на Гимназията, седмокласниците наблюдаваха интересни демонстрации със специализирана риболовна техника от клуб за занимания по интереси „Рибарство“.

Финалът на събитието „Ден на отворените врати“ бе представяне на театралното представление „Принцесата и свинарят” на Ханс Кристиан Андерсен от клубове „Драматизация“ и „Школьник“ пред широка аудитория, на сцената на местното читалище. Това представяне освен завладяващо за гостите, е своеобразна генерална репетиция за предстоящия вълнуващ фестивал във Велинград, на който групата от талантливи актьори на Гимназия Минчев, за поредна година ще представи своята работа. А освен репетиция за учениците, които вече са част от голямото семейство на ПГТ Владимирово, е представяне на още една невероятна възможност за развитие на хобита и таланти в извънкласните дейности на училището.

В рамките на един ден, домакините се постараха да потопят гостите-седмокласници в множеството професионални, класни и извънкласни дейности и занимания и да ги уверят в това, че да бъдеш част от семейството на ПГТ „Вл. П. Минчев“ е гордост, удоволствие и привилегия!

 

 

 

 


2
3
5
8
9


2024-05-30 09:50:12