Ванина Вецина: Лом заслужава повече!

Ванина Вецина: Лом заслужава повече!

Правителството на акад. Денков осигури 34 317 151 милиона лева за инфраструктурни проекти на общината

„Община Лом получава най-голямата сума за финансиране на общински проекти от бюджета на МРРБ за област Монтана. С нея ще се решат ключови проблеми като ВиК мрежата  и ремонт на пътища“, заяви на среща със симпатизанти в Лом Ванина Вецина, народен представител и водач на листата на коалиция ПП-ДБ в област Монтана.  Тя подчерта предимствата на новия подход за финансиране на общините, въдеден от кабинета Денков, който позволява при активна местна власт да се решат проблеми, отлагани с години.

Вецина обяви, че в листата за народни представители има двама души от Лом и това не е случайно. Тя смата, че развитието на града е ключово за успеха на цялата област и припомни: „Лом е един от най-красивите ни дунавски градове и заслужава разцвета, който е имал в началото на 20 век, когато тук се откриват банки, търговски кантори, офиси на европейски и американски фирми, а културата и просветата са в своя епогей“.

През последната година като народен представител Ванина Вецина посети десетки пъти Лом, разговаря с представителите на местната власт, бизнеса, културните институции и хората в общината и показа, че невъзможни неща няма. За една година успя да насочи фокуса на внимание на управляващите към област Монтана и да убеди правителството да обяви Северозапада за приоритет на държавата. Събра на една маса изпълнителната и местната власти, бизнеса и експерти в различни сфери, за да обсъдят бъдещето на региона. Нейна заслуга е зелената светлина за проектиране на тунела под Петрохан, ремонта на язовир Огоста, проекта за реклама на Северозапада като туристическа дестинация пред румънските туристи.

Последователна и диалогична, Вецина успя да обедини различни хора и институции в името на общата кауза – развитие на Северозапада! Тя е от малкото народни представители, които използват всяка възможност не просто да стоят в своята област, но и да  представят най-доброто от нея пред останалите – депутати, министри, журналисти, културни дейци и лидери на мнение.

Убедена е, че ако избирателите й гласуват доверие, за по-малко от един мандат, ще успее да даде ново начало на област Монтана и Северозапада!

 

За Ванина Вецина гласувайте с бюлетина Номер 14!

Купуването и продаването на гласове са престъпление.




2024-05-31 08:12:36