Скандал в Лиляче! Кмет „гази“ закона с предизборни агитации

Скандал в Лиляче! Кмет „гази“ закона с предизборни агитации

Сигнал за неправомерна агитация за определен кандидат в село Лиляче, извършвана от  временният управник на населеното място Людмила Дамянова бяха подадени в ОИК. Тя настоява родители от кметството на предстоящия частичен вот, който ще се проведе на 23 юни  да гласуват за определен кандидат. В замяна на това им е обещала, че ще заведе децата им напълно безплатно на море. За родителите пък са организирани безплатни екскурзии до Сърбия и Египет. Сигнал за грубите нарушения на временния кмет на Лиляче сигнализираха жители на населеното място. За грубото „газене“ на закона по време на предизборната битка е внесена официална жалба в Общинската избирателна комисия във Враца. Тя е входирана от един от кандидатите за кмет на населеното място.

„Смятам, че въпросните действия на Людмила Дамянова грубо нарушават изборните правила, още повече, че тези действия се извършват от длъжностно лице с присъщия за заеманата от него длъжност и авторитет в обществото. Съобразно горното и в рамките на правомощията Ви, моля да вземете необходимите по закона мерки за преустановяването на въпросните действия на Дамянова, както и за нейното санкциониране“, се казва във внесената от кандидатът за кмет на Лиляче жалба.

За повече яснота по случая потърсихме временно изпълняващия длъжността кмет Людмила Дамянова. Тя категорична отрече да е автор на подобни деяния.

„Абсолютно нищо от написаното в жалбата не отговаря на истината. До момента по никакъв начин не съм си позволявала да агитирам за когото и да било от кандидатите за кмет на селото. Готова съм да подпиша дори клетвена декларация, че не съм влизала в неправомерни действия, както и не съм обещавала безплатни почивки за деца и родители“, заяви пред медията ни Людмила Дамянова.

След щателно разглеждане на жалбата от Общинската избирателна комисия са я оставили без уважение.  Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

 




2024-06-06 11:24:09