Мартин Харизанов: Време е да живеем в стабилна България

Мартин Харизанов: Време е да живеем в стабилна България, без експерименти в управлението
  1. Г-н Харизанов, Вашата кампания бе изключително активна и динамична, разбраха ли опонентите Ви Вашето послание и към тях?

За мен това е най-правилният начин да дам пример на политическите ми опоненти от другите партии, които участват в изборите, как трябва да се работи за област Враца.

Общо кандидатите за народни представители от различните политически партии и формации са 74 души (без ГЕРБ-СДС). Представете си какъв резултат би имало за областта, ако всеки един от тях бе облагородил, подобрил или създал нещо реално, за хората. Ако всеки един от тях бе дал нещо от себе си.

Вместо това се харчат пари за купуване на гласове и провеждане на черна и агресивна кампания. От билбордите из страната, вместо политически послания, виждаме опити за очерняне. Само че нашите опоненти явно не са разбрали, че опитвайки да „омаскарят“ някого, те просто показват своето безсилие и истинската си същност. Хората никога не са харесвали негативните кампании и опитите да се очернят другите. Това, което се цени и се уважава от гражданите, са реалните действия, откритата и честна комуникация и последователните усилия за развитие на регионите.

В този ред на мисли, аз съм спокоен и уверен, че вървя по правилния път.

Вярвам в доброто и то ме води във всяка моя мисъл и решение, а относно моята активност, тя е целогодишна и не е само по време на кампания.

  1. Ще продължи ли и след този вот изборната спирала, в която се намира България?

Това са шестите поредни парламентарни избори в страната за последните 3 години.

Смятам, че е време това да спре. Хората искат да живеят в стабилна България, да се чувстват сигурни за доходите си и да могат да планират живота си тук. 

След 3 години безвремие, спрени проекти и неосъществени цели на предходни служебни и редовни правителства, управлението на страната ни трябва да бъде поверено на експерти - професионалисти, които са доказали, че работят в името на Бъгария.

Само ние от ГЕРБ-СДС знаем как и можем да постигнем бъдеще, което води до стабилност на страната ни, нормалност в общуването, реализъм в обещанията, предвидимост в решенията, равновесие в системите за държавно управление и тласък в икономическото, индустриалното, технологичното и цифровото развитие, осигуряващи спокойствие във всеки дом.

Това са постижими цели, но само при реализиране на пълен управленски мандат, през който ние ще вложим нашите усилия, за да възстановим липсващата стабилност, предвидимост и прозрачност в страната.

  1. Какви са стъпките за постигане на тази стабилност?

Ще рестартираме изграждането на големите стратегически проекти. Ще завършим започнатите магистрали и транспортни коридори, ще обновим жп трасетата и ще доставим нов подвижен състав за по-комфортно, бързо, но и по-безопасно пътуване. Продължаваме работа по мерките, свързани с трансгранична дигитална свързаност за по-бързи комуникации и обмен на информация.

Ще стартираме мащабни енергийни проекти, включващи нова ядрена мощност, ВЕИ и ПАВЕЦ, които да осигурят стратегическа независимост на Европа.

Забавянето на инвестициите в инфраструктурата доведе до оскъпяване и влошаване на текущото състояние на започнати или стартиращи стратегически проекти.

Ще концентрираме усилията си в наваксване на проектирането, строителството и поддържането на ключови обекти в страната. Ще завършим окончателно автомагистрала „Хемус“.

След годините, загубени в политически престрелки, резултатите показаха, че договорите са законни, а изгубеното време е с висока цена, за сметка на хората и загубата на човешки животи.

Ще осигурим връзките „Север – Юг“, включително и завършването на Северозападния скоростен път „Видин – Ботевград“.

Ще продължим изграждането на инфраструктура, според нуждите на бизнеса и хората по места.

За нас е важно да постигнем по-красива и уютна заобикаляща ни среда, да подобрим свързаността, да намалим регионалните различия и да увеличим възможностите за бизнеса.

  1. Кои са Вашите приоритети, по които ще работите като народен представител?

Моите приоритети са свързани с област Враца и с живота на хората тук.

Ще продължим успешната съвместна работа с местната власт и ще надградим постигнатото дотук. Чрез предстоящата реализация на ключови инфраструктурни проекти във всяка една община от област Враца, ще превърнем родните ни места от Врачанско в по-добре уредени, зелени и привлекателни за младите хора.

Ще предоставим и необходимите условия на бизнеса да инвестира в нашата област, създавайки нови работни места и развивайки местната икономика.

Приоритет на ГЕРБ-СДС е изграждането на индустриални зони. Сигурен съм, че такива ще бъдат изградени и в област Враца.

 

В диалог с местната власт, ще продължа работата си за развитието на областта като силен икономически район, който да предоставя възможности за получаване на добро образование и професионална реализация.

Основни приоритети в моята работа са наличието на развита инфраструктура, която е от изключителна важност за привличането на нови инвеститори, както и достъпно и качествено здравеопазване за жителите на всяко населено място.

Ще поставя фокус и върху развитието на културата и туризма в областта – сектори, в които имаме с какво да се гордеем и имаме върху какво да работим усилено, за да превърнем област Враца в притегателен център за туризъм и разнообразен културен живот.

Ще акцентирам върху популяризирането на спорта и активният начин на живот сред жителите на областта, с активна подкрепа за спортните ни клубове.

Ще продължа да работя и за създаването на комплекс от мерки за достоен живот на възрастните хора и хората в неравностойно положение.

Още по-активно ще продължа кампаниите за безопасно шофиране, както и ще настоявам за създаването на адекватни мерки на национално ниво за превенция от бедствия.

Ние от ГЕРБ - СДС отново ще бъдем водеща политическа сила, защото сме единни, вслушваме се в хората и заедно работим за развитието на всяка община.

За разлика от другите политически формации, участвали в управлението, ние всеки ден сме сред хората, разговаряме с тях, решаваме проблемите им и имаме реални резултати през годините. Всеки един от нашите кметове и общински съветници от област Враца е вършил и върши съвестно своята работа в полза на обществото.

Обичам нашия град и всяко кътче от областта. Това е моят дом и като добър стопанин бих искал заедно, с всеки един от жителите на областта, да работим за развитието на нашите населени места, нашите родни домове.

Това не е трудно, защото ни е нужна само една стъпка към постигането на стабилност и сигурност в утрешния ден.

Уверен съм, че заедно с хората от област Враца ще направим тази важна стъпка в неделя - за стабилна България в сигурна Европа, с  №22 и преференция 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


1
2
3
4


2024-06-07 12:41:19