Гешев хвърли бомба за Борисов

Гешев хвърли бомба за Борисов

"Борисов ми каза през хора да му се реши "Барселонагейт" и чекмеджетата, но аз отказах. Сега, след като прокуратурата е на каишка, както виждате, му се решиха проблемите", заяви Иван Гешев в интервю при Ивелин Николов.

“Аз съм единственият, който е поискал имунитета на Борисов и ме питат защо късно. А някой поискал ли го е изобщо?! Беше точно навреме, само че това Народно събрание забави процедурата по отнемане, сложиха го някъде по шкафчетата, Желязков и други”, обясни Гешев. И допълни, че за да спаси своя имунитет Кирил Петков направи специална комисия, която да гледа неговия и на Борисов имунитет и да имат две седмици, за да могат да ме отсранят и след това се реши и "Барселонагейт".

Иван Гешев припомни още, че 200 милиона лева, които Антикорупционната комисия беше запорирала на Прокопиев ги е държала дълги години. В последствие се отказала от иска си.

“Това означава, че КПКОНПИ не желае да тече граждански процес, не желае съда да отнеме тези пари и те се връщат на Прокопиев. Тези пари са върнати с основанието, че има сделка между Борисов и Прокопиев. Това беше войната срещу мен – стачки, статии в "Капитал", в "Дневник". И това е само за парите на Прокопиев. За друг за 300 милиона, за трети – 400 милиона и ако се поинтересувате, можете да видите”, каза още Гешев. И допълни, че за сравнение 200 милиона лева са премиите на пенсионерите за 4 години. Тези пари най-вероятно са с произход данъчни нарушения и всичко друго, което е откраднато от нас данъкоплатците.

“Прокопиев и Захов са ходили при Цацаров, докато беше шеф на КПКОНПИ, да искат той да освободи тези пари. Доколкото разбирам, Цацаров е отказал, а разговора е бил записан”.

По отношение на поканата за дебат с Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и Джевдет Чакъров днес от 11 ч. Иван Гешев показа папка, в която каза, че се съдържа резюме на това, за което ще си говорят.

"Дълго е да обяснявам всичко, но ще Ви дам едно резюме, което ще Ви оставя да прочетете”, коментира Гешев.

 

Гласувайте за "Граждански блок" с бюлетина №17!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 




2024-06-07 13:49:00