500 участници се качват на сцената на национален фестивал в Бутан

500 участници се качват на сцената на национален фестивал в Бутан

Козлодуйското село Бутан е в трескава подготовка за провеждането на 14-ото издание на националния фестивал на любителското творчество. Близо 500 участници ще се качат на сцената, специално подготвена за „Пей и танцувай за Бутан”. Изпълнителите са от 8 общини, от трите области-Враца, Монтана и Плевен. Сред тях са самодейци от Замфирово, Железна, Сухаче, Бойчиновци и др., сподели за медията ни Силвия Цветкова, секретар на читалището в Бутан.

Празничната програма стартира в четвъртък с тържествена литургия в църквата „Свето Вознесение“, която чества 153 години от построяването й. След това ще бъде осветен и раздаден курбан, осигурен от кметството, начело с Ивайло Иванов.

Младежкият духов оркестър към НЧ „Заря-1911“-Бутан ще вдигне настроението на присъстващите.

В петък, в 18 часа, започват изявите на изпълнителите. Освен тях са поканени и от денс клуб „Олимпия“-София. Публиката ще веселят и духовите музиканти от „Мюзик груп“-Бутан.

В съботната вечер продължават изпълненията на творческите формации, част от фестивала. „Брас бенд „Европа“-Бутан и ТС „Хемус“-Враца също излизат на сцената.

Грамоти и интересни ръчно изработени сувенири ще получат всички участници за спомен от хубавото събитие.


2
3
8


2024-06-12 09:31:21