Започна раздаването на храни от БЧК в Белоградчик

Започна раздаването на храни от БЧК в Белоградчик

От 11 юни започна втори транж по програма „Храни и основно материално подпомагане“, финансирано от Европейски социален фонд плюс, операция „Подкрепа”. На 12 юни бе зареден пункта в Община Белоградчик и бе поставено начало на раздаването. Периодът на раздаване за Община Белоградчик е от 12 юни до 19 юли. Във втория транж ще се раздават два вида консерви и хигиенни материали.

Директорът на БЧК-Видин Цветелина Петрова каза, че всички лица, които са правоимащи по програмата и тези, които са получили хранителни продукти на първия транж могат да получат хигиенните материали от пунктовете. Всички едночленни и двучленни семейства ще получат от всички препарати и консерви по един брой, а лицата, които са тричленни и по-големи семейства – ще получат от всеки един от продуктите по три броя. Петрова призова всички да заповядат на пунктовете, дори и лицата, които по някаква причина са отсъствали по време на първия транж.

Едновременно с раздаването на продуктите ще продължи и реализирането на така наречените съпътстващи мерки. Всеки едно от лицата, което получава продуктите, ще получи и пътеводител на пациента за достъп до медицинска помощ. В него ще могат да се запознаят с информация относно посещение при личен лекар, здравноосигурителни права и други.




2024-06-12 15:09:34