Сръбски изпълнители и бенд идват за фестивала на рибата в Козлодуй

Сръбски изпълнители и бенд идват за фестивала на рибата в Козлодуй

На 29 юни, за седми път, в Ботев парк, гр. Козлодуй ще се проведе традиционният Фестивал на рибата. Празникът се организира по повод Международния ден на река Дунав и Световния ден на риболова.

Програмата ще започне в 06:00 часа сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място. Няма възрастови ограничения.

Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Козлодуй в 10:00 часа. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 часа гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от Царина и Ивайло от Hell’s Kitchen. Ястието ще бъде осветено от Отец Пламен.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.

От 13:00 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Костадинка Танчева и танцова формация „Дилмани”. Следва концерт на музикално-танцова формация 7/8.

Вечерната концерта програма ще започне от 19:00 часа. Програмата ще открият Анна-Мария, Злати Петров и духова формация „Закс”. Следват концерти на сръбските изпълнители – Дадо Полумента и Бресквица и бенд.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени пет победили, които ще получат награди от Община Козлодуй.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк.

Община Козлодуй отправя покана към всички жители и гости на общината да посетят на 29 юни Ботев парк, за да станат част от Фестивал на рибата 2024.

 


2


2024-06-13 13:23:50