Оспорвано тенис шоу очаква любителите на Чомстил опън в Бяла Слатина

Оспорвано тенис шоу очаква любителите на Чомстил опън в Бяла Слатина

Тази събота и неделя любителите на тениса на корт от цяла България ще се насладят на оспорвани битки на турнира "Чомстил опън".

Той ще се проведе на тенис-кортовете на "Бела понте" в спортния комплекс на Бяла Слатина. Водач в сингъл схемата е Ерик Владимиров-победител в последния турнир Амбинор, организиран от тенис-клуб "Левски"-София и номер 2 в тазгодишната ранглиста в страната. Втори на сингъл е третият в същата класация Вардан Манукян. Сред именитите участници на Чомстил ще участва и бившия играч за купа "Дейвис" Цветан Михов, играл на двойки с Григор Димитров, както и Васко Димитров, Васко Русанов и други отлични тенисисти. В нея ще вземат участие общо 32 състезатели.

При двойките, които ще бъдат в състав професионалист и аматьор, ще мерят сили 12 тандема. Освен най-добрите тенисти от сингъла, тук ще се включи обещаващата тенис-надежда Виктор Марков в тандем с топдвойковият състезател при аматьорите Цоло Цветков. Отново за първото място ще се борят Вардан Манукян и Калин Кънчев.

Третото издание на турнира, организиран от Стилиян Чомаковски е с подобаващ награден фонд, достоен за именитите тенисисти. Награди ще осигурят и от хитовото за снимки  лавандулово поле "Your purple" край село Алтимир.

"Започнах този турнир с голям ентусиазъм, за да помогна на момчетата, стопанисващите тенис-кортовете в моя град. Но с интереса към третото издание, организирано като професионален турнир, и с имената на топ-тенистите на страната, смятам, че ще привлечем много приятели и почитатели на този спорт и ще запалим още повече деца по него. Оставаме верни на мото си- добри хора, добър тенис", подчерта Стилиян Чомаковски.

Специално парти на победителите с френски шансони и красива заря ще бъде кулминацията на състезанието.

 




2024-06-14 07:54:06