Екоинспекцията във Враца с ударни проверки в областта

Екоинспекцията във Враца с ударни проверки в областта

През месец  май от експертите на РИОСВ-Враца са извършени общо 94 проверки, като са проверени 81 обекта, извършващи дейност на територията на област Враца. От извършените проверки 60 броя са планирана с годишния план за контролна дейност и 34 броя са извънредни.

През отчетния период са дадени общо 2 предписания и е осъществен последващ контрол по изпълнение на 32 предписания, дадени за привеждане дейността на обектите в съответствие с нормативните изисквания.

За периода са съставени 5 акта. Три акта са съставени на физически лица за допуснато изхвърляне на отпадъци, като не са организирали почистването им. Акт е отнесъл и друг жител, който не е изпълнил предписание на РИОСВ-Враца за предаване на налични излезли от употреба моторни превозни средства на юридически лица, притежаващи необходимите документи за дейности с отпадъци. Санкция е наложена и на човек за допуснато изхвърляне на отпадъци и не е организирал почистването им.

За месеца са сключени са 3 споразумения за приключване на административно наказателно производство по съставен акт за установяване на административно нарушение.  

Екоинспекторите са извършили 32 осъществили последващ контрол на връчени 32 предписания, като са извършили 44 проверки на 10-те общини от област Враца относно чистотата на населените места, включително речните корита и прилежащите им територии. Четири проверки са направени и на общинска пътна мрежа на територията на област Враца и 9 проверки по Закона за биологичното разнообразие на пунктове за охлюви.

 




2024-06-14 13:22:27