Голям концерт на ансамбъл "Филип Кутев" ще има днес във Враца

Враца посреща  Национален Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“

Основаният преди 73 години от композитора Филип Кутев ансамбъл, ще се представи в пълен състав от на 60 артисти пред почитателите си в град Враца в самостоятелен двучасов концерт „ИЗВОРИ“.

На 25 юни от 19.00 ч. на сцената на Драматично-куклен театър, градът на Ботев ще стане част от националното турне на ансамбъла за 2024 година. Гостуването на Националния ни ансамбъл ще включи в програмата си няколко премиерни музикално-танцови постановки на творческия тандем – хореографа Ивайло Иванов и директора и  диригент на ансамбъла - Георги Андреев.

Десетилетната история на държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник. Специално участие в концерта ще вземат музикантите от струнният КВАРТО КВАРТЕТ, за да допринесат за съвременния звук, и за да покажат възможностите на симбиозата между фолклорни и класически инструменти. Не пропускайте да се докоснете до космическите гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”!

Билети може да бъдат закупени в мрежата на Ивентим и каса на театъра!




2024-06-25 08:43:34