Мащабен фестивал огласи Бутан

Мащабен фестивал огласи Бутан

Над 500 участници буквално разтърсиха козлодуйското село Бутан по време на 14-ото издание на националния фестивал на любителското творчество.

 „Пей и танцувай за Бутан” събра изпълнители от 8 общини, от трите области-Враца, Монтана и Плевен. Сред тях бяха самодейци от Козлодуй, Лехчево, Хърлец, Замфирово, Борован, Селановци, Бутан, Железна, Сухаче, Бойчиновци и др., сподели за медията ни Силвия Цветкова, секретар на читалището в Бутан.

Празничната програма стартира още в четвъртък с тържествена литургия в църквата „Свето Вознесение“, която отбеляза 153 години от построяването си. След това бе осветен и раздаден курбан, осигурен от кметството, начело с Ивайло Иванов. Гост на събитието бе Валери Симеонов, роден и израснал в селото.

Младежкият духов оркестър към НЧ „Заря-1911“-Бутан вдигна настроението на присъстващите във вечерните часове.

В петък имаше десетки изяви на изпълнители. Включи се и денс клуб „Олимпия“-София. Публиката веселиха и духовите музиканти от „Мюзик груп“-Бутан.

В съботната вечер продължиха изпълненията на творческите формации, част от фестивала.  „Брас бенд „Европа“-Бутан и ТС „Хемус“-Враца също зарадваха присъстващите. Грамоти и интересни ръчно изработени сувенири получиха всички участници за спомен от хубавото събитие. Организатори на фестивала бяха кметство Бутан и НЧ"Заря-1911" с.Бутан със съдействието на Община Козлодуй.

 


2
3
5
8
9
10
15
18


2024-06-20 15:15:18