СК „Златните момчета“ с призови места от Световната купа по кикбокс

СК „Златните момчета“  с призови места от Световната купа по кикбокс

Козлодуйският спортен клуб „Златните момчета“ спечелиха призови места от провелия се в Будапеща турнир за Световната купа по кикбокс. В състезанието участваха над 4000 спортисти от 85 държави. Трима състезатели от  козлодуйския СК „Златните момчета” от националния отбор на България. Това са Виктор Иванов, Мартин Цветков и Цвитомир Иванов. Виктор Иванов, успя да се пребори с конкуренцията в категория до 42 кг., при деца до 15 г., като много малко не му достигна на финала, за да спечели златото. Мартин Цветков, който за първа година играе при деца до 15 г., остана осемнадесети, а Цветимир Иванов е на дванадесето място. 

„Самият факт, че деца от Козлодуй участват в спортен форум от такава величина, смятам, че е огромно постижение”, сподели Георги Вачев, треньор и председател на СК „Златните момчета”.

Националите ни успяха да спечелят общо 27 златни, 21 сребърни и 40 бронзови отличия. Това е последното състезание за първото полугодие на златните момчета. Есента се подготвя традиционния Международен турнир по кикбокс „Купа Козлодуй”, който привлича силни участници от различни държави.




2024-06-21 09:21:05