Пленер събра млади таланти във Враца

Пленер събра млади таланти във Враца

Пленер за малки художници се провежда във Враца. В него участват общо девет деца на различни възрасти. Те са възпитаници на Арт студио „Армеро“ с ръководител Емилия Върбанова.

„Целта ни е да покажем на децата да рисуват на пленер, което е изключително полезно за начинаещи художници. По този начин те се учат как да създадат картината и да я организират, което всъщност е работата на истинския художник, а не да прерисуват наготово от интернет“, категорична е Емилия Върбанова.

Своите професионални художествени умения Емилия и синът й Радин Росенов, който е завършил художествено оформление на метали, предават от години на младите таланти. Благодарение на техния опит и хъс да обучат в правилната посока талантливите деца днес много от техните възпитаници са студенти в Художествената академия, Техническия университет, УАСГ и други престижни висши учебни заведения.

Арт студио „Армеро“ е с 30-годишна история. Негов създател е известният художник Росен Цонев. Сега неговата идея се продължава от съпругата му Емилия Върбанова. През всичките тези години възпитаниците на школата са участвали в множество изложби и конкурси, част от които са били и международни.


1
2


2024-06-21 17:58:27