Възраждане- Лом с предложение за основен ремонт на пътя между Ковачица и Станево

Възраждане- Лом с предложение за основен ремонт на пътя между Ковачица и Станево

Атанас Василев - общински съветник от групата на „Възраждане“ в община Лом, направи предложение да бъде основно ремонтирано пътното трасе, което свързва селата Ковачевица и Станево. Този общински път е в окаяно състояние и 70-80% от настилката е с дупки с достатъчна ширина и дълбочина за да предизвикат ПТП. Искането за преасфалтирането на пътя е подкрепено на местно ниво с подписка от жителите на село Станево.

Предложението за отпускане на средства за пълното преасфалтиране и ремонт на пътя е прието от Общинския съвет в гр. Лом и предстои да се пристъпи към неговото изпълнение. Атанас Василев уточни, че е имало изготвена обществена поръчка – „Текущ ремонт на обекти от общинска пътна мрежа и улици на територията на община Лом за 2017г.“ с три
подобекта, включени в обхвата на поръчката, като единият от тях е въпросният път, но въпреки това към момента по него не са извършени никакви ремонтни дейности и допълни, че отново се наблюдава тенденцията отделени средства от общинските бюджети да не отиват по предназначение. Необходима е по-голяма прозрачност и отчетност на отделените средства за ремонт и поддръжка на общинската собственост, каза той.

 

*Снимката е илюстративна




2024-06-24 14:47:31