Главчев в Мездра: Стискайте зъби, до края на годината ще отпушим трафика за София!

Главчев в Мездра: Стискайте зъби, до края на годината ще отпушим трафика за София!

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности.

“Стискайте зъби! Имам уверението на изпълнителите, че до края на годината ще бъде пуснато движението по едното платно, за да се облекчи трафикът за София”, заяви Главчев.

Той провери как върви работата в района на моста край Мездра. Всъщност на терен имаше не повече от 5 работници, но министърът получи уверението от тях, че работата върви нормално.

Обходите заради затворения път за Ботевград мъчат шофьорите на коли и камиони.

Автомобилите пътуващи за София преминават през Паволче и Челопек, където според министър Коритарова е направен ремонт на пътя.

Тировете вървят през Петрохан по график, който според останалите участници в движението не се контролира достатъчно добре и не се спазват наложените часове за движение. Живеещите в берковско протестират заради щетите, които ще нанесат на къщи и пътища тежкотоварните возила.

60 ТИР-а на час минават през Петрохан, а министърът на регионалното развитие увери, че след като бъде направен скоростният път за София пътищата през прохода ще бъдат оправени.

Леки коли минават и през мездренското село Крета на път за София. Обходът е през село Моравица, ж.п. прелез и разбития стар път за Мездра, където едва се разминават возилата. По него се образуват огромни задръствания.

“Ще контролираме изпълнението на обекта и ако се наложи ще налагаме санкции. Пътните отсечки трябва да бъдат завършени, както и да се направят възли, които да свързват селата с новия път. Нека всички имат търпение, но истината е, че 1/3 от пътищата в областите Видин, Враца и Монтана са зле и трябва да се работи много по тях”, убедена е министър Коритарова.

 

Кметът на Мездра Иван Аспарухов също се срещна с министър-председателя Главчев. Присъстваха и много кметове на села от общината, както и зам. кметът на Община Враца Цветан Стойчков.

 


2
3
6
8


2024-06-26 10:21:03