Вдигат предприятие за преработка на мляко в Спанчевци

Вдигат предприятие за преработка на мляко в Спанчевци

Инвестиционно предложение за предприятие за преработка на сурово мляко в Спанчевци е постъпило в РИОСВ-Монтана.

Фирмата е заявила, че желаният капацитет е достигане на преработката на 2000 литра сурово мляко на ден при едносменен режим на работа. Основните продукти, които се произвеждат ще бъдат бяло саламурено сирене и прясно сирене, като техните количества ще се определят от търсенето и сезона на производство. Като допълващи производства се предвижда производството на извара.

Инсталираните мощности за производство на бяло саламурено сирене на едно зареждане са 2 вани по 500 литра сурово мляко.

Инсталираните мощности за производство на български прясно сирене е една вана 1000 литра, пише в инвестиционното предложение.

Приблизителната прогнозна площ на предприятието е около 570 м2. Предвижда се и изграждането на котелно за захранване на производството пара ниско налягане.

Предприятието ще се захрани с вода от обществената водопроводна мрежа (ВиК) на населеното място. В рамките на имота ще се проектират и доизградят необходимите площадкови мрежи за захранване на предприятието с ток вода и локално съоръжение (изгребна яма) за отпадни води.

От фирмата са пояснили, че при производството млечни продукти, не се отделят вредности както в работната, така и в околната среда. При определени обстоятелства (човешки грешки или аварийни ситуации), в отмивните води е възможно да увлекат със себе си незначителни количества суроватка или сурово мляко, но за тяхното отделяне в проекта по част „В и К” са предвидени необходимите съоръжения.




2024-06-26 14:00:13