„Диамантените момичета“ вдъхновиха мездренските гимнастички

„Диамантените момичета“ вдъхновиха мездренските гимнастички

В рамките на съвместната инициатива на Coca-Cola и на „Диамантените момичета” под наслов „Заедно създаваме магията“ олимпийските шампионки по художествена гимнастика в многобоя при ансамблите от Токио 2020 гостуваха на ЖКХГ „Анелия“ - Мездра.

По стар български обичай Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха посрещнати с хляб и сол, след което бяха приветствани с бурни аплодисменти от събралите се в залата множество гимнастички, родители и почитатели на най-изящния спорт.

„Много сме щастливи, че сме тук, сподели развълнувана капитанката на „диамантения“ ансамбъл Симона Дянкова. Благодарим ви за това сърдечно посрещане! Нямаме търпение да проведем разговор с вас, да потренираме, да научите нови неща и да си тръгнете още по-мотивирани, за да сбъдвате мечтите си! Благодарим ви!“

Кметът Иван Аспарухов приветства чаровните грации, а домакините им подариха цветя и стъклен плакет с кристал във формата на диамант и герба на общината.

Симона, Лаура, Мадлен, Стефани и Ерика проведоха тренировъчно занимание с гимнастичките от клуб „Анелия“, което включваше упражнения за загрявка и с различни уреди - топка, въже и други.

След това в непринуден разговор децата имаха възможност да се докоснат до личния свят на олимпийските шампионки като им зададат въпросите, които ги вълнуват. Едно от първите състезания на две от „Диамантените момичета” е Международният турнир „Коледни звездички“, организиран от 2002 г. насам от ЖКХГ „Анелия“.


2
3
7
9


2024-06-27 13:18:04