Експерти по социални дейности и здравеопазване от страната се събират в Монтана

Експерти по социални дейности и здравеопазване от страната се събират в Монтана

От 10 до 12 юли Община Монтана ще бъде домакин на Националната среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините, която НСОРБ и неговото търговско дружество „НСОРБ-Актив“ организират за седми път.

Срещата предлага възможност за професионален дебат между експертите от общините, централната власт и НПО сектора с фокус върху провеждането на последователна, интегрирана и ефективна социална политика за повишаване качеството на предоставяните социални услуги.

За участие са поканени директори на дирекции, началник-отдели и експерти в сектори „Социални дейности“ и „Здравеопазване“ в общините, председатели и членове на ресорните комисии в Общинските съвети, ресорни заместник-кметове, кметове и председатели на Общински съвети.

Предвидените дискусии в предварителната програма на срещата включват теми с фокус върху социалната политика и социалните услуги – приоритети и задачи на национално и местно ниво до края на 2024 г. и за следващата 2025 г. Ще се дискутира развитието и управлението на услугите в домашна среда, както и организацията за предоставяне на мобилни услуги - координиране и комплексно предоставяне на различните видове социални услуги в домашна среда. Ще бъдат представени европейски и национални програми за финансиране на социалната инфраструктура и социалните услуги, както и програмите за заетост на уязвимите хора.




2024-06-28 11:02:23