Стартира събор "Леденика"! Кметът приготви вкусна лютика

Стартира събор

Тази вечер стартира фолклорният събор „Леденика“. Кметът на Враца Калин Каменов лично приготви врачанска лютика, с която почерпи присъстващите. Помощници му бяха ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство в града. Програмата тази вечер включва музикални изпълнения на фолклорния изпълнител Юри Крумов.

Програмата продължава и утре. Много музика, народни борби и нестинарски танци ще гледат всички, които се качат на поляната край живописната пещера Леденика край Враца. Народни танци, конкурс за носия и надиграване също очакват посетителите през целия ден. Занаятчии предлагат продукцията си, може да опитате и различни кулинарни изкушения.

В неделя е кулминацията на фолклорния събор, когато на Балкана ще има автентична Северняшка сватба със стотици гости, облечени в народни носии. Младоженците ще венчае кметът Калин Каменов.

Превозът за събора е безплатен. Автобусите тръгват от площад "Македония" във Враца на всеки кръгъл час. Има возила и за пътя обратно до града. Който желае може да се качи и с лекия си автомобил, но само до Горна лифтена станция, където е обособен паркинг, от там до събора също е осигурено извозване на гражданите.

 


2
3
5
8
9
10


2024-06-29 09:02:01