Жители на Моравица запълниха дупки по старо шосе

Жители на Моравица запълниха дупки по старо шосе

Жители на мездренското село Моравица сами запълниха дупките по една от улиците до населеното място.

„Ето поредните хора от с. Моравица, които служат за пример и надявам се подражание. Вместо да седят и да се жалват в социалните мрежи, те се самоинициираха и отидоха да запълнят огромните дупки по старото шосе за гр. Мездра, за да може всички ние да пътуваме по-спокойно и безопасно, встрани от огромният трафик, който преминава през Моравица за Мездра и обратно.“, заяви кметът Росен Ценов.

Материалът за запълването на дупките по платното е предоставен от кметството. Съвсем скоро се предвижда да бъде организирано цялостното почистване от клони и наноси по целият път.

Припомняме, че поради временната организация, свързан със спирането на движението в участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 и пренасочването му по обходни маршрути, трафикът минава и покрай село Моравица. Това е един от възможните обходни маршрути за МПС над 3,5 т: за пътуващите само в посока Монтана - по АМ „Хемус“ – път I-3 Ябланица – Златна Панега - път III-3082 Златна Панега - Роман – път III-103 Роман - Мездра - п. в. „Моравица“ - път I-1 п. в. Моравица – Враца - Монтана.


1
2


2024-07-01 10:46:20