Талантливи участници се качиха на сцената на “Бреница пее и танцува”

Талантливи участници се качиха на сцената на “Бреница пее и танцува”

Проведе се III-ти Зонален многожанров фестивал “Бреница пее и танцува 2024”. На сцената се качиха много талантливи участници, които внесоха настроение на всички присъстващи.

Почетена беше паметта на Михал Кончарски - председател на “Съюз на хората с увреждания”, който постави началото на този прекрасен фестивал и успя да обедини хората около каузата за равенство. Той беше не само организатор, но и вдъхновител за всички, които го познаваха и имаха привилегията да работят с него.

Във фестивала се включиха гост-изпълнители от Бреница, Кнежа, Еница, Берковица, Шияково, Ковачица, Коиловци, Малорад, Тополовец, Кула, Враца, Борован, Писарово, Синьо бърдо, Зверино, Девенци, Мраморен, Искър, Плевен, Сухаче, Червен бряг, Горник и Черни вит.

Жури в състав: председател Елка Недялкова, Валентин Недялков иИлиян Илиев, бяха изключително затруднени при класирането на изпълнителите.

Наградите бяха поднесени от кмета на Бреница Лъчезар Желев.

За цялостен принос в развитието на читалищната дейност в с. Бреница с плакет бе удостоен Асен Кунчев, който наскоро навърши 80 години.

“Благодаря на Иванка Андреевска - председател на "Съюз на хората с увреждания" с. Бреница, че успя да продължи традицията на фестивала. Пожелавам й много здраве, творческо вдъхновение и хъс за развитие на културните мероприятия”, заяви кметът на Кнежа Илийчо Лачовски, който също бе сред гостите на събитието.

 

 


2
3
5
6
9
10
11


2024-07-01 14:02:48