Похвално! Козлодуй има училище за пример

  Похвално! Козлодуй има училище за пример

Средно училище „Христо Ботев“-Козлодуй успешно завърши програмата „Училища за пример“ като част от випуск 2022 – 2024.

Гимназията е част от третия випуск на програмата на „Заедно в час“, която е  за професионално развитие на училищни екипи. Програмата е структурирана като цялостно преживелищно учене. Двата курса на обучение преминават чрез формиране на лидерски и педагогически екип. Екипите получават индивидуална подкрепа от ментори - професионалисти с богат опит като учители, директори на училища, психолози и обучители. Целта на двата екипа е чрез споделяне на добри практики в урочната дейност да бъде приобщен и широкият педагогически екип. На основата на общи проектни урочни и извънурочни дейности е създаването на професионално учещите общности (ПУО), които си взаимодействат и сътрудничат в постигането на поставяне на ученика в центъра на учебния процес.

Извървеният път досега е учене чрез преживяване, провеждане на интегративни уроци, отворени класни стаи, в които учениците са ангажирани, а учителите мотивирани, екипна дейност и много споделени емоции.

“В периода на двете години в програмата надградихме уменията и знанията, свързани с ефективно управление, както и уменията и знанията за използване нови методи на преподаване, оценяване и организиране на работата в клас. До нас с постоянна подкрепа бяха менторите Петя Русинова и Теменужка Христова”, споделиха от учебното заведение.

На 29 и 30 юни  екипът от учители от СУ „Христо Ботев“ – Козлодуй участваха в официалните дни “Метаморфози в образованието”.

По време на посещението ни успяхме да рефлектираме върху пътя си досега с „Училища за пример“. Работихме в групи с непознати досега колеги и открихме неща, които ни свързват с тях и чухме интересни истории, които ни вдъхновиха.

Почувствахме се част от по- голяма общност, която работи за качествено образование за всяко дете. Вярваме, че промяната в образователната система зависи от всички нас, а партньорствата са ключови за постигане на тази промяна.

Ние, екипът от СУ „Христо Ботев“, гр. Козлодуй, работим упорито и всеотдайно и вярваме в успеха на всяко дете!

 


2


2024-07-02 09:45:10