Врачани ще плащат по-малко за парно

Врачани ще плащат по-малко за парно

С 11% по-евтино централно отопление получават врачани през новия регулаторен период.

„Много се радвам, че намерихме правилната формула да намалим цената на централното отопление през новия регулаторен период. 11% намаление е чудесна новина за всички ползватели на услугите „централно отопление“ и „битова гореща вода“ в гр.Враца. Допълнено с промоциите, които предлагаме за всички редовни платци, цената на „топлото“ в гр. Враца става още по-изгодна.“ заяви инж. Радослав Михайлов изпълнителен директор на Топлофикация Враца.

 

С въпросното намаление, което вече е в сила, индивидуалната цена на топлинната енергия, по която продава Топлофикация Враца на всички свои абонати, стана 100,25 лв/Мвтч. Експертът бе категоричен, че тази цена е изключително конкурентна на фона на средните стойности на услугата в страната.

 

Изпълнителният директор на Топлофикация Враца посочи, че въпреки постигнатия успех с намалението на цената, от дружеството не планират почивка през отпускарските месеци, а напротив. Той посочи, че за служителите на Топлофикация Враца летният е най-натовареният сезон, тъй като тогава е моментът за осъществяване на най-мащабните за годината ремонти, както по основните и спомагателни съоръжения, така и по обновяването на компрометирани участъци от топлопреносната мрежа на града.

 

Намалението на цената на услугата в гр. Враца е с един от най-големите проценти на територията на страната.

 

По данни обявени от КЕВР, средното редуциране на цената на топлофикационните услуги за битовите клиенти в различните топлоснабдени български градове е 8,47%. Държавният Регулатор определи за всяко топлофикационно дружество годишна индивидуална цена на топлинната енергия, която е в сила за целия регулаторен период, който обхваща периода от настоящия месец до края на юни следващата година.

 




2024-07-03 10:31:06