Добра новина! Ще реформират Дома за стари хора в с. Кутово

Добра новина! Ще реформират Дома за стари хора в с. Кутово

Община Видин бе одобрена по проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”, съобщиха от местната администрация. Предложението за изпълнение на инвестицията се финансира по Плана за Национален план за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проекта е 2 459 392,63 лв.

Целта е да се приведе съществуващия Дом за стари хора в с. Кутово в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по отношение на специализираната среда за предоставянето на социалната услуга.

Обновяването и модернизацията на обекта ще се постигне чрез извършване на строително-ремонтни дейности, в т.ч. преустройство и пристрояване, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и облагородяване на дворното място.

По време на строителството са предвидени поставянето на топлоизолация на фасадните стени и покрива, вентилация с рекуперация, въвеждане на система за сградна автоматизация и управление, както и мониторинг на потреблението на енергия. Ще бъде монтирана аеротермална термопомпа за отопление /изграждане на нова отоплителна система/, както и изграждане на съоръжения за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници, състоящо се от фотоволтаична система за производство на енергия за собствена консумация и подмяна на старите отоплителни тела с нови LED лампи.

След приключването на строително-монтажните работи от клас на потребление "D" сградата ще постигне клас на енергопотребление "А", като ще отговаря на изискването за сграда с близко до нулевото потребление. Периодът за изпълнение на проекта е 20 месеца.


1
2
3


2024-07-06 19:19:25