Бойница отпразнува събора си

Бойница отпразнува събора си

С празнична програма Бойница отбеляза традиционния събор на селото. Откриването на празничните дни бе вчера на площада от кмета Анета Генчева, която пожела на жителите и гостите:

 

"По стара традиция в Бойница отбелязваме Богородица. Закрилница на семейството, на майките и на децата. Пожелавам ви от все сърце да посрещате много, много такива празници, да съхраним традицията, която ни е завещана от поколенията и най-вече ви пожелавам здраве".

 

Приветствие поднесе и Любен Иванов, народен представител в 50-ото Народно събрание и добави:

 

„Уважаеми жители на село Бойница, уважаеми гости, за мен е изключително удоволствие на този двоен празник, Голяма Богородица да съм тук сред вас. На този ден в който вярата се среща с традициите е много хубаво, че вие продължавате отколешните традиции на село Бойница и провеждате този събор, на който чествате божията майка. Пожелавам ви много здраве, много емоции и много, много хубава вечер".

 

Традиционният събор в село Бойница се провежда винаги на Голяма Богородица по стар стил. Организатори на двудневното събитието са Община Бойница и Народно читалище "Надежда -1903" .

 




2024-09-02 08:35:19