Самодейни състави направиха голям концерт в Хайредин

Самодейни състави направиха голям концерт в Хайредин

Голям Великденски концерт направиха самодейците към читалище "Просвета-1909" в Хайредин. Четирите танцови състава и двата певчески-мъжки и женски, вдигнаха на крака публиката с изпълненията си. Събитието откри с песен 6-годишната Сияна Десиславова от селото. На сцената се качи и секретарят на културната институция Димитринка Илиева, която се изяви като индивидуален изпълнител. Тя е и ръководител на певческите групи. Хореограф на танцьорите е Цветелин Иванов. Поздрав към самодейците отправи секретарят на общината Светлана Ценова от името на кмета на общината Тодор Алексиев.

“Най-малките ни танцьори са  7-годишни. Трудно се събират самодейци, но се стараем да се подготвяме добре за всяка изява. Хореографът работи по проект, а благодарение на местна инициатива на общината успяхме да закупим народни носии за най-малките, както и ризи за мъжката певческа група”, съобщи за медията ни Димитринка Илиева.

На самодейците предстои изява на фестивал в Рибарица през лятото. За там ще пътуват танцовите състави от Хайредин- “Златия” и “Северняшка магия”, както и мъжката певческа група.

 


2
3
6
7


2024-05-14 13:11:37